Lig TV Galatasaray Fenerbahçe 16 Aralik 2012 Maçini Canli izle


Galatasaray Fenerbahçe 16 Aralık 2012 Maçı Analizi

Galatasaray, Liderliğini korumak/kazanmak için saha ve seyirci avantajını'da kullanıp maçta hakimiyeti ele almaya çalışacaktır. Bu büyük derbi'de ilk yarı Galatasaray kontrollü bir maç sergilemek isteyip ilk yarı Rakip Fenerbahçe 'yi yormayı planlamaktadır. İkinci yarının başları ile Galatasaray hızlı başlayacak ve gol arayan taraf artık GS olacaktır.

Fenerbahçe, Liderliği kazanmak/korumak için büyük bir hırs ile maçta baskı kurmaya çalışacaktır. Galatasaray 'ın ilk yarı kontrollü oynaması ile birlikte ilk Yarı Fenerbahçe ataklar ile gol arayan taraf olacaktır. İlk yarı FB 'nin baskıları işe yarar ve golü bulursa Galatasaray 'ın moreli bozulacaktır. İlk yarı fenerbahçe, galatasaray 'ın ağlarına bir top gönderemezse ikinci yarı işi çok zor gözüküyor.

Galatasaray Fenerbahçe Maçı 16 Aralık 2012 Haberleri

İki büyük takımımız son Avrupa maçlarında dişlerine göre rakipleri mağlup etti. Galibiyetlerle ilgili inanılmaz methiyeler var ancak asıl bundan sonraki maçlar önemli.

Fenerbahçe üçüncü sınıf Rum Kesimi temsilcisi Limassol 'u mağlup ederken, Galatasaray da yine üçüncü sınıf Rumen ekibi Cluj 'u farklı geçti.

Darılmak, gücenmek yok, iki takımımızın da üç puan başarısı var ancak bu galibiyetler futbolumuzun bir yerlere geldiğini kesinlikle göstermiyor. Üstelik Fenerbahçe 10 kişi kalan rakibi karşısında farka gidemezken, Galatasaray da yediği beraberlik golünden sonra işi neredeyse tehlikeye sokuyordu.

Karşımızdaki rakipler kim peki? Bugün ligimizdeki değil dört büyükler herhangi bir Anadolu takımımızın bile baş edebilecekleri takımlar. Evet galip gelmek çok güzel, Galatasaray tekrar Şampiyonlar Ligi'ne tutunurken, Fenerbahçe de biraz daha durumunu sağlamlaştırdı. Ancak asıl sınav bundan sonra başlıyor. Galatasaray içeride Manchester, dışarıda ise Braga ile oynayacak. Gerçi Manchester işini bitirdi, İngiliz ekibinin yedeklerle sahaya çıkması bekleniyor ancak yine de kolay maç olmayacak.

Fenerbahçe ise çok avantajlı gibi görünse de tam bir ateş hattında. Bundan sonraki maçlar iddiaları devam eden Moenchengladbach ve Marsilya ile.

Hal böyleyken iki takımımızın da aldığı galibiyetlere ben Türkiye'nin Avrupa'daki puanı için seviniyorum. Aslına bakılırsa da iki takımımız da normal olanı yaptı. İmkansız gibi görünen Limassol'a veya Cluj'a mağlup olmalarıydı. Zaten bu takımları da yenemiyorsak Avrupa'ya çıkmayalım hiç...

Genel olarak iki takımımızın da oynadıkları futbol gelecek maçlar için çok da umut vermedi. Bu kapasitedeki ekiplere karşı bulunan gol pozisyonları, atılan goller çok fazla da değerlendirilmeye alınmamalı. İki takımımızın da rakiplerine verdikleri pozisyonlar, defansta yaptıkları hatalar daha önemli. Marsilya veya Manchester gibi takımlar o tür pozisyonları buldukları zaman cezayı acımadan keserler.

Lig TV Galatasaray Fenerbahçe 16 Aralik 2012 Maçini Canli izle, Konusu hakkında yorum yaz